Újabb magyar buszokat adnak el Floridába

Ötven darab autóbuszt rendelt a NABI-tól az amerikai Broward County közlekedési vállalata, ezekkel együtt már 170 NABI jármű szolgálja majd a floridai térség utasait – közölte a magyar járműgyártó pénteken.

A kocsik 40, illetve 60 láb – 12, illetve 18 méter – hosszúak. Az új autóbuszok környezetbarát dízel-hibrid hajtáslánccal készülnek, és a gyártó olyan modern kényelmi megoldásokkal is ellátja a járműveket, mint például az elektromos hűtésrendszer és a vezeték nélküli internet-hozzáférés. 

A NABI eddig 8 ezer buszt értékesített az USA-ban. Amíg 2006-ban az árbevétele 9,4 milliárd, az adózás utáni eredménye pedig közel egy milliárd forint volt, addig a múlt évben 8,1 milliárd árbevétel mellett 334 millió adózás utáni nyereséget ért el. Idén a tavalyi  árbevételt és nyereséget akarja megismételni a cég.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »