Ismét felminősítik az országot?

Több napja menetelnek a cseh eszközök, a hosszú lejáratú kötvények hozama rekord mélybe estek (tegnap az 5 éves papíroké 2.19%-ra) míg a korona is közelíti az általunk várt első célárfolyamát 24.1-en az euróhoz képest. Úgy tűnik, hogy még nem merül ki a menet rövidtávon sem, amit újabb felminősítések támogathatnának. Mint ismeretes az S&P szerdán emelte az ország adósságának besorolását két fokozattal, és várható, hogy a következő hetekben a Moody’s és a Fitch is hasonló lépésre szánja le magát. A cseh eszközök rendkívül kedvelté válnak a térségünkben, és mint korábban írtuk, úgy látjuk, hogy a svájci frankhoz hasonló helyi menedék deviza lehet a koronából is. Ha az ország kockázati szinteket nézzük, ott is az látszik, hogy a CDS jegyzés az indikatív európai értékekhez képest is alacsony, például az osztrák és a francia érték alatt van, 115 bázispont körül az 5-éves kötvények esetében.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Albániában vett bankot az OTP

Az OTP Bank 55 millió euróért megvásárolja a görög Alpha Bank albán leánybankját, az Alpha Bank Albániát. Az Alpha Bank Albánia jelenleg Albánia nyolcadik legnagyobb bankja közel 5 százalékos eszközarányos piaci részesedéssel, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Read More »

Síelő Mikulások lepték el Newry lejtőit

Több mint 230 síelő és snowboardozó Télapó siklott vasárnap a Maine állambeli Newry sípályáján, hogy pénzt gyűjtsön jótékony célra. Az évente megrendezett esemény tavaly a járvány miatt elmaradt, de idén a Mikulások ismét visszatértek, hogy elindítsák a síszezont.

Read More »

Leave a Reply