Ma is rekordot döntött az arany ára

4 napos lejtmenet után ma emelkedéssel zártak a főbb ázsiai régiós indexek. A szentimentet azon spekulációk fűtötték, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő FED megteszi a szükséges lépéseket a gazdasági bővülés fellendítése érdekében. Az optimizmus azonban csak részleges lehet egyelőre, mert a FED eszközei is korlátozottak, valamint az amerikai jegybankárok is egyre jobban félnek az esetleges inflációs utóhatásoktól, amit egy újabb kvantitatív lazítás (pénzpumpa folytatása) okozna.

A nyersanyagpiacokon 1900 dollár felé kúszott az arany unciánkénti ára, amely újabb történelmi szintnek felel meg, míg az olajt, az ezüstöt és a rezet is magasabban jegyezték a hajnali órákban.

A devizapiacokon jelenleg nincs nagy volatilitás, enyhe svájci frank erősödés figyelhető meg, míg a japán jen a dollárral szemben továbbra is historikus mélységek közelében tartózkodik.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »