Argentína: Duhalde nem lép vissza!

Eduardo Duhalde ex-elnök egy rádióműsorban bejelentette, hogy nem lép vissza az elnöki székért folytatott harcban. Buenos Aires tartomány korábbi kormányzója szerint sokan készpénznek veszik a jelenlegi elnök, Cristina Fernández de Kirchner győzelmét –amire az előrejelzések szerint nagy esély van-, azonban két hónap alatt még sok minden történhet egy ország életében. “Például az, hogy az emberek megváltoztatják véleményüket” – tette hozzá Duhalde.

Az interjú során megkérdőjelezte az előválasztások tisztaságát és figyelmeztetett, hogy –véleménye szerint- a kormány nem rendelkezik a válság megoldásához szükséges szakmai stábbal. Az előválasztások kapcsán megjegyezte, hogy “a számok nem állnak össsze”, vagyis többen szavaztak, mint ahányan jogosultak lettek volna. Az elnökjelölt szerint ez baljós árnyat vet az októberi választásra. “Ha így tudtak kormányozni kisebbségben, képzeljük el, mit tennének a parlamenti többség birtokában!”

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »