Kongresszusra készül az Magyar Polgári Párt

A szeptember 3-i rendkívüli kongresszust előkészítő elnökségi ülést tartott tegnap Marosvásárhelyen az MPP, illetve sajtótájékoztatót Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke és László György Maros megyei elnök.

A kongresszuson, mondta Szász Jenő, létrehozzák az országos önkormányzati testületet, a megyei szervezetek egyeztető fórumát kongresszusi határozattal „útjára engedik”, és ez a 2012-es helyhatósági választásokra való felkészülés startvonalát is jelentheti, mert a kongresszuson fogalmazzák meg azokat az irányvonalakat, amelyek keretében a Magyar Polgári Párt fölkészül és részt vesz majd az önkormányzati választásokon.

Ugyanakkor szorgalmazni fogják a nemzeti alternatíva felállítását, de az elnök szerint gyakorlatilag nemcsak nemzeti platformot fognak hirdetni, hanem az elmúlt húsz év, de különösen az utóbbi néhány év rossz kormányzati döntéseiből fakadóan az RMDSZ-ből kiábrándultak platformját is életre kívánják hívni. „Nemcsak azokat az embereket várjuk a Magyar Polgári Pártba és az MPP köré, akik nemzeti érzelmük folytán ezt a pártot érzik magukhoz közel az RMDSZ-szel szemben, hanem azokat is hívjuk, akiket az RMDSZ kormányzati politikája a nyugdíjában vagy éppen a bérében sújtott, vagy olyan helyzetet teremtett az elmúlt esztendők kormányzati politikája, amelynek következtében az emberek az elvándorlást választják az itthon maradással szemben. Tehát egy nagyon erős szociális üzenetet fogunk megfogalmazni. Azt gondolom, hogy az embereknek a megélhetése, egzisztenciális biztonsága, a család megélhetésének a gondja ma nyomasztóbb, mint akár az, hogy mennyire magyar vagy mennyire istenfélő, esetleg istentagadó valaki. Ezért erre az üzenetre feltétlenül szükség van”.

Szász Jenő a nemzeti alternatívát az MPP, az SZNT és az EMNT együttműködésében látja. Számítanak a civil szervezetek és magánszemélyek csatlakozására is. Jó viszonyban vannak a Romániai Magyar Gazdák Egyesületével, hasonló együttműködésre számítanak más társadalmi szervezetekkel is a keresztény gondoskodás jegyében. Az elmúlt húsz esztendő politikájából kiábrándultakat szeretnék megszólítani.

A Népújság kérdésére, hogy hogyan kívánják ezeket a rétegeket megszólítani, Szász Jenő kijelentette: a kongresszusnak az a dolga, hogy olyan programot hirdessen meg, amely számukra megoldást jelent. Politikai üzenetként fogalmazta meg: „20 évet adtunk az RMDSZ-nek mi, erdélyi magyar emberek. Ennyire jutott. Most adjunk esélyt másnak is legalább négy esztendőre, nézzük meg, hogy ők mire jutnának, ha esetleg az erdélyi magyar társadalom többsége támogatását élvezik. Hátha valami jó történik. Mert az elmúlt húsz évben nem sok jót láttunk, s ezt valamennyien a bőrünkön érezzük”

Népújság

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »