Clinton gazdasági segítséget nyújt Haitinek

Bill Clinton amerikai ex-elnök Haitire utazott, hogy ott a májusban beiktatott elnökkel, Michel Martellyvel tárgyaljon az ország újjáépítéséről.

Clinton egy 20 millió dolláros hitelprogram elindítását jelentette be, amelynek során elsősorban az exportra szánt kézműves termékek gyártását segítenék elő, valamint több száz embernek tudnának munkát adni. Elmondása szerint rendkívüli módon meglepte, milyen nehéz hitelhez jutni az országban, hiszen „nincs egyetlen olyan intézmény sem, amely elfogadható feltételek mellett kölcsönt tudna nyújtani a kisvállalkozóknak” a térség egyébként legszegényebb országában.

Az ex-elnök nem először támogatja a másfél évvel ezelőtti földrengésben szinte teljesen elpusztult Haitit. Júliusban például 1,25 millió dollárt ajánlott fel az oktatási rendszer helyreállítására, és beszélt egy a haiti elnök tanácsadói csapatának szánt 500 ezer dolláros segítségről is, hogy az ország meg tudjon küzdeni az újjáépítés nehézségeivel.

Duzs Éva

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »