haiti

Megbukott a haiti kormány

A haiti parlament menesztette hivatalából hétfőn Henry Ceant miniszterelnököt, akinek kormánya képtelennek bizonyult megfékezni az inflációt, megoldást találni a rendszeres áramkimaradásokra és lecsitítani a karibi országot megbénító gyakori ellenzéki tüntetéseket.

Read More »

Sandy elfeledett áldozatai

A Sandy hurrikán pusztítása napi téma a világsajtóban, az Egyesült Államok két leginkább sújtott állama, New Jersey és New York kap kiemelt figyelmet, a hurrikán azonban a Karib térségben is követelt áldozatokat, leginkább Kubában és Haitin, erről azonban alig, vagy egyátalán nem szólnak a híradások.

Read More »

A spanyol királyné Haitire látogatott

Sofía spanyol királynét kétnapos Haiti tartózkodása során az ország újjáépítésére irányuló projektek érdekelték, melyeket Spanyolország és saját alapítványa is finanszírozott.Ezektől a lakhatási, oktatási és egészségügyi problémák megoldását reméli a közjogi méltóság.

Read More »

Még mindig nincs kormánya a haiti elnöknek

Már három hónap telt el a haiti elnök beiktatása óta, a politikai blokád miatt azonban eddig nem sikerült kormányt alakítania, amely az Amerikai Államok Szervezete szerint is egyre sürgetőbb lenne Latin-Amerika legszegényebb országában.

Read More »