A Most-Híd megduplázta támogatottságát

Míg júniusban a Híd pártot a parlamenti küszöb alatt (4,9%) mérte a Median SK közvélemény-kutató intézet addig július hónapban 8,6 százalékos támogatottságot mutatott ki.

Amíg a Median ügynökség júniusi felmérése szerint a Híd 4,9 százalékával nem jutott volna a parlamentbe, Bugár Béla pártjának preferenciái júliusban csaknem a duplájára, 8,6 százalékra ugrottak. Az élen továbbra is a Smer áll.Robert Fico pártja 42,7 százalékot szerzett a felmérésen, ez júniushoz képest azonban 2,5 százalékos csökkenést jelent. A kormányzó SDKÚ 2,6 százalékot javított az előző hónaphoz képest, 16,6 százalékon áll. A harmadik hely a KDH-é, mely 9,8 százalékot kapott. Júniusban Ján Figeľ pártja még 10,6 százalékon állt.

Az SaS-t a válaszadók 8,2 százaléka választaná, ez kismértékű csökkenés a júniusi adatokhoz képest. Az SNS 6,3 százalékról 6,5 százalékra növelte támogatottságát. A parlamenten kívül rekedne a Median szerint az MKP (2,5 százalék), a HZDS (2,2 százalék), valamint az SDĽ (0,2 százalék) is.

A Median június 20-a és július 17-e között végezte a felmérést 1113 válaszadó megkérdezésével. A megkérdezettek 35,9 százaléka biztosan, 26 százaléka pedig valószínűleg részt venne a választásokon. 8,9 százalékuk inkább nem járulna az urnákhoz, 25,9 százalékuk pedig biztosan nem menne el szavazni. A felmérés szerint a válaszadók 3,3 százaléka még nem döntötte el, voksolna-e.

parameter/bumm.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »