Szélmalomharc a drogterjesztők ellen

Szélmalomharcot folytatnak a kábítószer-kereskedőkkel az antwerpeni hatóságok, az egyik érintett negyed elégedetlen lakosai azzal fenyegetőztek, hogy polgárőrséget alakítanak, és saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást – írta a La Libre Belgique című belga napilap.

Az utóbbi napokban szinte tapinthatóvá vált a feszültség Seefhoek negyedben. A körzetben év eleje óta ugrásszerűen megnőtt a drogterjesztők és az árut” kereső kábítószerfüggők száma. Bár a rendőrség néhány hónapja gyakrabban járőrözik a területen, a helyzet nem sokat javult.

Seefhoekban sok török és marokkói származású él, a kerület kis boltjai eddig vonzották a vevőket. Ugyanakkor az agresszív kábítószer-kereskedők és ügyfeleik megjelenése miatt egyre többen pártolnak el régi zöldségesüktől vagy a sarki kisbolttól. Az sem ritka, hogy a kiskereskedők gyümölcseik között a szorult helyzetbe került drogdílerek váratlan „ajándékcsomagját” találják.

Annak ellenére, hogy Antwerpenben zéró tolerancia van érvényben a kábítószer-terjesztéssel szemben, a gyors meggazdagodás lehetősége sokakat vonz, és ha elkapnak is egy dílert, másnap tíz áll a helyébe. A terjesztők legtöbbször papírokkal nem rendelkező illegális bevándorlók Marokkóból. A hatóságok helyzetét nehezíti, hogy sokszor algériaiaknak adják ki magukat, ami nehezíti a kitoloncolásukat.

Legutóbb szerdán, egy biciklilopás körül csaptak össze az indulatok. Harminc percen belül 200 ember gyűlt össze az utcán, és végül a rendőrségnek kellett beavatkozni. A helyi kereskedők csütörtökön megfenyegették a drogterjesztőket, hogy saját maguk veszik kezükbe a dolgok intézését, és megtisztítják tőlük a területet. A rendőrség és a lakosok végül abban egyeztek meg, hogy információs hálózatot hoznak létre, amellyel a helyiek segítik a hatóságok munkáját a kábítószer-kereskedők leleplezése érdekében.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »