Rekord: szakadék felett egyensúlyozott végig

Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Grossglockner melletti szakadék felett kifeszített szalagon egyensúlyozott végig egy osztrák férfi – írta kedden a Kurier című osztrák napilap.

A 23 éves Michael Kemeter 3770 méter magasan, a Palaviccini lavinafolyosó (kuloár) felett hajtotta végre a szédítő mutatványt a hét végén. A férfi ezzel osztrák magassági rekordot döntött a “highline”-nak (magas kötél) nevezett extrém sporton belül: ez volt az Ausztriában legmagasabban kifeszített kötél, amelyen valaha is végigsétált valaki.

Kemeter mezítláb és fedetlen felsőtesttel, a derekához erősített biztosítókötéllel lépdelt végig a meredély felett a 2,5 centiméter széles, 45 méter hosszú szalagon. A Kurier tudósítása szerint napsütéses időben indult el a szakadék egyik végéről, de a “célban” már havazás fogadta.

Óránként harminc kilométeres széllel kellett megküzdenie, és a kötél nemcsak hogy ingott a szélben, de a hóesésben jegesedni is kezdett.

A férfi saját elmondása szerint már hét világrekordot is felállított, egyet biztosítókötél nélkül. A múlt hét végén a stájerországi Grüner See (Zöld-tó) felett kifeszített 160 méter hosszú kötélen lépdelt végig, és ezzel megdöntötte a víz felett egyensúlyozás világcsúcsát.

Kemeter 2009-ben ismerkedett meg ezzel a sporttal, és mára professzionális szintet ért el benne. Mint elmondta, az ő szemében a grossglockneri volt a világon az egyik legszebb helyen kifeszített “highline”, és különleges élmény volt a számára, hogy elsőként járt a szakadék felett.

MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »