Fujimori fia nem adja fel

Kenji Fujimori, a szabadságvesztését töltő volt perui elnök fia minden rendelkezésére álló jogi eszközt felhasznál, hogy enyhítsék apja büntetését.

Az alkotmánybírósághoz fordulva úgynevezett habeas corpust kért, amely annyit tesz ’te birtoklod a tested’, és amelynek lényege, hogy senkit sem lehet törvénytelenül fogságban tartani, a bírónak minél hamarabb döntenie kell arról, szabadon engedik-e a fogva tartottat. A volt elnök többek között emberrablásért 25 évet kapott, azért, mert az elrabolt személyekkel való embertelen bánásmód súlyosbító körülménynek számított.

Fia most azt akarja elérni, hogy ’egyszerű’ emberrablásért szabják ki a büntetést, mivel a sértettek konzultálhattak ügyvédeikkel, beszélhettek telefonon, vagyis emberségesen bántak velük. Az alkotmánybíróság elutasította a kérést, de Kenji nem adja fel, hiszen még 17-szer próbálkozhat.

A japán származású Fujimori tíz éven át volt Peru elnöke, 2005-ben chilei látogatása során tartóztatták le.

Duzs Éva

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »