A vártnál is jobb lett a nagyvállalat profitja

A várakozásoknál jobb negyedéves gyorsjelentést tett közzé Európa második legnagyobb rézgyártója a KGHM. A második negyedéves nettó profit 57%-kal 2.36 milliárd zlotyra (809.8 millió dollár) növekedett az egy évvel ezelőtti 1.5 milliárd zlotyról szemben a 2.14 milliárd zlotys piaci konszenzussal. A kedvező számok részben a magasabb (kb. +30%) rézárakkal magyarázhatók – melyek kiegyenlítették az erősebb zloty negatív pénzügyi hatásait (csökkenő exportbevételek)-, részben pedig a működéshez közvetlenül nem köthető befektetések után kapott osztalékok következménye.

A KGHM vezetősége az erősebb első féléves eredmények tükrében felfelé módosíthatja az egész éves előrejelzéseket, ami jó üzenet a részvényeseknek, bár jelenleg inkább a globális befektetői szentiment határozhatja meg az irányt.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »