Csökkenhet a magyar gazdasági növekedés

Magyarország gazdasági növekedésének az üteme a korábbi 2.55%-os várakozásokhoz képest 2.35%-ra csökkenhet 2011 második negyedévében éves bázison, amely a napokban megjelent gyengébb ipari kibocsátásnak és kereskedelmi adatoknak köszönhető. 2011 első negyedévében az éves GDP növekedési ütem 2.5% volt. A gyengébb makro adatok és a globális gazdasági lassulás további megszorító intézkedésekre kényszerítheti a kormányt, amelynek a szigorú kivitelezése politikailag igencsak kockázatos és komoly népszerűségvesztést okozhat.

Ezenkívül a jegybanki jegyzőkönyvből kiderül, hogy a monetáris tanácstagok is egyre jobban tartanak az európai adósságkrízis negatív hatásaitól és a megnövekedett kockázati prémiumok miatt egy kamatemelést sem tartanak kizártnak.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »