Elszabadultak az indulatok Dagesztánban

Dagesztánban halálos áldozatokkal járó lövöldözés történt, amely már nem az első eset az elmúlt hetekben. Az indok valószínűleg hétköznapi ügy.

Egy dagesztáni településen történt dulakodás hat áldozatról szóló kezdeti információk után a RIA hírügynökség hét halálesetről számolt be augusztus 9-én kedden. A Gimra Uncukulszkij településen kitört konfliktusban tűzpárbaj is történt, amelyben körülbelül 10 ember vett részt. Őket letartóztatták. Az áldozatok között van egy hét év körüli kislány is.

A nyomozás szerint az incidens moszkvai idő szerint éjjel 1 óra körül történhetett. Előzetes információk alapján a nézeteltérés egy hétköznapi ügy miatt éleződött ki két fiatalember között, és fegyveres véleménycserévé fajult. Az érintettek ellen eljárást indítanak az Oroszországi Föderáció Büntetőtörvénykönyvének 105/2-es (gyilkosság) és 222-es (törvénytelen fegyverkereskedelem) cikkelye alapján.

Körülbelül két héttel ezelőtt hasonló események zajlottak le Dagesztán egy másik településén, Ahtában. Az oroszországi Nyomozó Bizottság adatai szerint az ott, 15-20 fiatal lakos között történő dulakodásnak egy halálos áldozata volt, és négyen szenvedtek el sérüléseket.

Tóth I. Dávid

Friss hírek