A pápa látogatására készül Madrid


Az előkészületek már hetek óta tartanak a spanyol fővárosban, a rendezvény azonban nem ígérkezik zökkenőmentesnek. Több szakszervezet is bejelentette, hogy sztrájkara készülnek, ráadásul egyes nem katolikus közösségek tiltakozó akciót szerveznek amiatt, hogy az állam részt vesz a világtalálkozó szervezésében, illetve finanszírozza azt.

Fejtörést okoz a hatóságoknak a 15-M mozgalom is, amely napokon keresztül tüntetett a város központi terének, a Puerta del Solnak a visszafoglalásáért. Most úgy tűnik, sikerült megegyezniük arról, hogy információs standot hozzanak létre a téren.

Az első találkozót egyébként 1986-ban tartották II.János Pál kezdeményezésére, és bár egyértelműen katolikus eseményről van szó, más vallású fiatalokat is várnak, hogy együtt „ismerjék meg Isten üzenetét”.

Duzs Éva

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »