Újabb óriáscég a brazil autóiparban

Újabb világméretű autógyártó jelentette be, hogy Brazíliában épít gyárat. A kínai Jianhghuai -ismertebb nevén JAC Motors – így kívánja erősíteni jelenlétét a latin-amerikai piacon. A JAC jelenleg a brazil autógyártás csupán egy százalékát fedi le, most viszont 600 és 900 millió dollár között kíván befektetni a dél-amerikai országban. Sajtóértesülések szerint a mostani megállapodás évenkénti 100 ezer jármű gyártását fogja lehetővé tenni a kínai vállalat számára.

A brazil autópiac a negyedik legnagyobb a világon. Az eladások idén több mint tíz százalékkal nőttek a tavalyihoz képest, kisebb visszaesést csak júliusban regisztráltak a növekvő kamatlábak miatt. A JAC a legutóbbi azon cégek sorában, akik Brazíliában elindítják a gyártást. Korábban a szintén kínai Chery és a dél-koreai Hyundai hozott hasonló döntést, míg a Japán Nissan és Honda egyéb befektetésekről tett bejelentést.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »