Prostituáltak az argentin legfelsőbb bíró lakásán

Egy argentin társadalmi szervezet (NGO) –saját nyomozásai után- feljelentést tett az ország egyik legismertebb bírója ellen, mert szerintük annak négy ingatlanában is prostitúció zajlik. A 71 éves Raúl Zaffaroni a legfelsőbb bíróság egyik legkarizmatikusabb alakja, valamint a testületnek az elnöknőhöz, Cristina Fernández de Kirchnerhez legközelebb álló tagja.

Az esetre “lecsaptak” a politikai ellenfelek, köztük a közelgő elnökválasztáson induló radikális Ricardo Alfonsín, aki a szinte biztos befutó –hivatalban lévő- elnöknő mellett az egyetlen, aki szorossá teheti a versenyt. Alfonsín szerint a testület az utóbbi időben a legnagyobb presztizzsel rendelkező argentin intézmény lett, így azonnali lemondásra szólította fel az érintett bírót.

Zaffaroni bíró szerint 15 ingatlan van a nevén, a szóban forgó négy lakás Buenos Aires legjobb negyedében található. Elmondása szerint nem várható el az, hogy személyesen kövesse nyomon minden nevén levő ingatlan bérlőjét. “Ingatlanügynökségek intézik ezeket az ügyeket, az én szerepem annyi az egészben, hogy átveszem a pénzt” – nyilatkozta Zaffaroni. Mindenesetre lépéseket tett az ügy kivizsgálására, valamint elmondta, hogy a nevét bemocskoló bérlők “már nem laknak ott többé”.

Szeghalmi Zsolt

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »