Prostituáltak az argentin legfelsőbb bíró lakásán

Egy argentin társadalmi szervezet (NGO) –saját nyomozásai után- feljelentést tett az ország egyik legismertebb bírója ellen, mert szerintük annak négy ingatlanában is prostitúció zajlik. A 71 éves Raúl Zaffaroni a legfelsőbb bíróság egyik legkarizmatikusabb alakja, valamint a testületnek az elnöknőhöz, Cristina Fernández de Kirchnerhez legközelebb álló tagja.

Az esetre “lecsaptak” a politikai ellenfelek, köztük a közelgő elnökválasztáson induló radikális Ricardo Alfonsín, aki a szinte biztos befutó –hivatalban lévő- elnöknő mellett az egyetlen, aki szorossá teheti a versenyt. Alfonsín szerint a testület az utóbbi időben a legnagyobb presztizzsel rendelkező argentin intézmény lett, így azonnali lemondásra szólította fel az érintett bírót.

Zaffaroni bíró szerint 15 ingatlan van a nevén, a szóban forgó négy lakás Buenos Aires legjobb negyedében található. Elmondása szerint nem várható el az, hogy személyesen kövesse nyomon minden nevén levő ingatlan bérlőjét. “Ingatlanügynökségek intézik ezeket az ügyeket, az én szerepem annyi az egészben, hogy átveszem a pénzt” – nyilatkozta Zaffaroni. Mindenesetre lépéseket tett az ügy kivizsgálására, valamint elmondta, hogy a nevét bemocskoló bérlők “már nem laknak ott többé”.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »