Megölték az “Igazság hangját”

Holtan találták a kedden a Dominikai Köztársaság keleti részén fekvő La Romana városában elrabolt ismert újságírót. A helyi sajtó információi szerint az újságírót négy férfi támadta le az utcán, dulakodtak, majd egy dzsipbe tuszkolták és elhajtottak.

José Silvestre a regionális tévében is vezetett műsort -Az igazság hangja címmel-, amely a drogcsempészet elleni harcáról volt ismert. Az egyik adás alkalmával megvádolta a település ügyészét, hogy kapcsolatai vannak kábítószerkereskedőkkel. Silvestrét az ügyész beperelte rágalmazásért és becsületsértésért, a rendőrség pedig elrendelte előzetes letartóztatását. Hat nap elteltével viszont kiengedték, miután kifizette a közel kétezer eurós pénzbüntetést.

A Dominikai Köztársaság elnöke, Leonel Fernández utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy a bűntény helyszínén személyesen kezdje meg a nyomozást. Több embert őrizetbe vettek, jelenleg a boncolás eredményére várnak. Azt már lehet tudni, hogy az újságírót két hastájéki lövés érte.

Szeghalmi Zsolt

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »