Emilytől retteg Puerto Rico és Haiti

Az Emily névre keresztelt hurrikán elkerülte Puerto Ricót, azonban a meteorológusok szerint a vihar a hét közepén Haiti felé veszi az irányt.

A viharzóna térségében egyértelműen Haiti a legveszélyeztetettebb, az országban még mindig több mint 650 ezer ember feje felett nincs tető, és sátrakban kénytelen élni a 18 hónappal ezelőtt történt katasztrofális következményekkel járó földrengés miatt, írja a BBC Mundo.

Aggodalomra azonban nem csak ez ad okot, az állampolgárok szörnyű szociális helyzetén túl amiatt is aggódnak, hogy az ország Amerika ‘hurrikán-központja’ lesz a júniustól novemberig tartó időszakban.

Négy hurrikánt már ’megúszott’ a kicsiny ország, azonban az ötödik, Emily névre keresztelt szupercelláa zivatar várhatóan szerda este éri el a térséget. Az előrejelzések szerint pont a főváros (Puerto Príncipe) térségében csap majd le, ahol a legtöbb menekülttábor található.

Bár az egész térséget fenyegető problémáról van szó, Haiti helyzete a legaggasztóbb, ott ugyanis az emberek nem tudnak hová menekülni a vihar elől, illetve nincsenek megfelelő tudás birtokában sem, így nem ismerik fel a hurrikán közeledtét.

A puerto rico-iak viszont fellélegezhetnek, a hurrikán ugyanis nem okozott jelentősebb károkat az országban.

Sándor Nóra

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »