Correa Twitteren és Facebookon


Rafael Correa ecuadori elnök követi a latin-amerikai társai által indított hagyományt, vagyis regisztrálta magát Twitteren és Facebookon is MashiRafael néven (mashi kecsua nyelven annyit tesz: barát vagy társ).

A venezuelai, az argentin és a chilei elnökhöz hasonlóan Correa célja is az, hogy a közösségi oldalak előnyeit kihasználva tudjon kommunikálni választóival. Bár egyelőre bejegyzéseket még nem írt, több százan ’lájkolták’ már Facebookon, és Twitteren is rengetegen követik. Mindkét oldalról el lehet jutni egyébként az elnök 2010-ben indított, Economía en bicicleta nevű, gazdasági kérdésekkel foglalkozó blogjához. Chávez lelkesen üdvözölte ’társát’ – stílusosan – a Twitteren keresztül, és egyben gratulált neki az Unasur-találkozón elért eredményekért, ahol a rákos Chávez személyesen nem vett részt.

Duzs Éva

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »