Medvegyev orosz World of Warcraftot fejlesztetne

Dimitrij Medvegyev orosz elnök egy július végi közös elnöki tanács keretében kifejtette javaslatát, mely szerint a méltán népszerű többjátékos, online szerepjáték, a World of Warcraft (WoW), orosz alternatíváját kellene kifejleszteni – adta hírül a RIA. 

Medvegyev szerint a játékot orosz nemzeti hagyományok és néprajzi – történelmi tradíciók alapján lehetne felépíteni, így nemzeti értékeket közvetíthetne az orosz fiatalok felé. Habár az elnök szerint a játéknak megvannak a maga romboló tulajdonságai, mégis „rejtett mellék-jelentéseket hordoz magában, ami az emberiség fejlődésével kapcsolható össze”.

Egy márciusi felmérés szerint a WoW közel 11,4 millió előfizetővel rendelkezik, ezért a világ legnépszerűbb többjátékos online szerepjátékaként (MMORPG) tartják számon, felhasználóinak számát tekintve pedig Guinness rekordot döntött.

A játék súlyos függőséghez is vezethet, ezt bizonyítja egy néhány hónapja megtörtént eset az egyesült államokbeli Új Mexikóban. Egy hároméves kislány halálát alultápláltság és kiszáradás okozta, mivel édesanyja megszállott WoW játékos volt.

Tárkányi Evelin

Friss hírek