Obama támogatja a “hatok bandájának” tervét

Barack Obama amerikai elnök kedden támogatásáról biztosította a “hatok bandájának” nevezett, demokrata és republikánus szenátorokból álló csoport által kidolgozott deficitcsökkentési tervet.

Az elnök keddi sajtóértekezletén a saját elképzeléseivel összhangban állónak nevezte a “hatok bandájának” tervét, amely tíz éven belül 3700 milliárd dollárral csökkentené az amerikai államadósságot. Az elképzelés 1200 dollárnyi új bevétellel is számol. Obama felszólította Harry Reidet, a szenátusi demokrata többség vezetőjét és Mitch McDonnelt, a ház republikánus kisebbségének első emberét, hogy már szerdán kezdjenek tárgyalásokat a kompromisszumos javaslat alapján.

Barack Obama hangsúlyozta, hogy fogy az idő, és rohamosan közeledik az adósságplafon megemelésére kitűzött augusztus 2-i határidő. A kormányzat ezután fizetésképtelenné válhat, ami súlyos károkat okozhat mind az amerikai, mind a világ pénzpiacainak.Az átfogó deficitcsökkentésről folytatott tárgyalások azért feneklettek meg, mert a republikánus honatyák nem voltak hajlandók beleegyezni semmiféle adóemelésbe.

MTI

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »