Ezrek rekedtek a hó fogságában Bolíviában

Bolívia szomszédai segítségét kérte, miután az ország déli részén található Potosi régióra az elmúlt húsz év legsúlyosabb hóvihara csapott le, elzárva a külvilágtól számos települést – tudósított a kritikus állapotokról a BBC.

Az országnak elsősorban helikopterekre és nehézgépekre van szüksége, hogy ellássák az elzárt közösségeket, illetve megtisztítsák a hozzájuk vezető utakat. Ugyan a kormány megkezdte a segélyek ledobását, de a feladat elvégzésére mindössze két helikopter áll rendelkezésre, az utak járhatóvá tételét pedig az érintett terület méretei és elhagyatottsága nehezíti. 

A természeti katasztrófa emberek ezreit érinti, elsősorban farmereket, illetve a vidéken tartózkodó turistákat, akiket váratlanul ért a szokatlan természeti csapás. Az országrész általában száraz éghajlatú hegységeiben odaveszett a termés, továbbá több, mint 50 ezer láma és alpaka maradt élelem nélkül, miután legelőiket vastag hóréteg fedte be. A helyzetet súlyosbítja, hogy az előrejelzések szerint a napokban további havazás várható.

Scheinring Endre

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »