Súlyos beteg a szlovák hadsereg

A szlovák fegyveres erők súlyos betegségben szenvednek, azonnali műtétre van szükségük – szögezte le Ľubomír Galko (SaS) szlovák védelmi miniszter kedden, első miniszteri évét értékelve.

Sajtótájékoztatóján magát egy új orvoshoz hasonlította, akinek meg kell gyógyítania betegét. Szerinte az ilyen orvost érheti kritika, ha nyíltan beszél betege komoly problémáiról. „De lehet, hogy végül köszönetet mondanak ennek az orvosnak az életmentésért, mivel másokkal ellentétben volt bátorsága elmondani az igazságot“ – jegyezte meg.

A múlt héten a korábbi védelmi miniszter, Jaroslav Baška (Smer-SD) értékelte utódja tevékenységét. Többek között elutasította, hogy felelős lenne az elmúlt kormányzati ciklus alatt kötött szerződésekért, melyeknek hiányzik a pénzügyi fedezetük. Arra is rámutatott, hogy 2006-ban a Fico-kormány jelentős pénzügyi kötelezettségekkel vette át a védelmi tárcát.

Galko ezt visszautasította. „Ez hihetetlen pofátlanság… Pont Baška emberei voltak azok, akik a minimális tisztesség megléte nélkül aláírták ezeket a borzalmas szerződéseket, holott tudták, hogy nincs rá fedezet“ – jegyezte meg a jelenlegi miniszter.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek