Egyenruhás bűnözés: Növekszik a „vétkező” rendőrök száma

A bűncselekmények száma 12-vel, a „vétkező” rendőrök száma pedig 11-gyel emelkedett a 2009-es évhez képest. 124 bűntettet szolgálat közben, 59 bűntettet pedig szolgálati időn kívül követtek el. A 151 bűnösnek talált rendőr az országos 21 ezres állomány mintegy 0,7 százalékát teszi ki.

A legtöbb törvényszegő rendőrt Kassa megyében (24) és Pozsony megyében (46) fogták el, (9) Zsolna (6), Nyitra (9) és Besztercebánya (9) megyékben pedig a legkevesebb rendőrt gyanúsították meg.

A szlovák rendőrség azt is közzétette, hogy mely bűncselekményeket követik el leggyakrabban a rendőrök. Az adatok szerint 2010-ben a leggyakoribb a hivatali befolyással való visszaélés volt – ez főként a közlekedési kihágásokért önkényesen kiszabott büntetésekben mutatkozott meg, de megfigyelhető a fegyvertartási engedélyek kiadásánál, és különböző gépkocsik nyilvántartásba vételénél is. Az egyenruhások többször információkat szolgáltattak arra jogosulatlan személyeknek. A második leggyakoribb bűntett rendőri körökben a rendőrségi eljárások manipulálása.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »