EU-tábor: invázió Marosfőn

A rossz idő ellenére hamar megtelt tegnap a nyolcadik EU-tábornak otthont adó marosfői kemping. A regisztrációt követően a résztvevők céhekbe tömörültek, amelyek majd a rendezvény ideje alatt az „Erdély legerősebb céhe” címért versenyeznek.

Az EU-tábor szakmai programja ma kezdődik: a hivatalos megnyitón többek között Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Bodor László, a MIÉRT elnöke, az RMDSZ főtitkárhelyettese, Tonk Márton, a Sapientia EMTE kolozsvári karának dékánja, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Széll Lőrincz, az ifjúsági hatóság alelnöke, Zsigmond Barna csíkszeredai főkonzul köszönti a résztvevőket.

A megnyitó folytatásában az Erdélyi konzultáció, valamint a gazdasági fejlesztési régiók átrajzolása kerülnek terítékre, délután a gazdaságpolitikai stratégiákkal és a székely–szórvány együttműködéssel kapcsolatos beszélgetéseket tartanak. Az előadásokat követően szabadidős tevékenységek várják a táborozókat. Az est hangulatfelelőse a Szomszédnéni Produkciós Iroda lesz, a napot tematikus buli zárja.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Friss hírek