Javított a Fitch Románia besorolásán

A Fitch hitelminősítő intézet „BB+”-ról „BBB-„-ra javította Románia számára a hosszú lejáratú valutahiteleket, az ország így visszakerült a befektetésre ajánlott kategóriába. A hosszú távú lejes hitelek minősítése „BBB-„-ról „BBB”-re javult, a rövid lejáratúaké B-ről F3-ra.

Az országbesorolást a Fitch „BBB”-ről „BBB+”-ra javította stabil kilátással. A Fitch szerint az intézkedés tükrözi Románia előrelépését a gazdasági válság hatásainak felszámolása terén: visszatért a gazdasági növekedés, jók az exporteredmények, csökkent a fizetési mérleg és a költségvetési hiány.

A Moody’s is a befektetőknek ajánlott Baa3 besorolást tartja érvényben, egyedül a Standard & Poor’s nem tartja befektetésre ajánlhatónak az országot BB+ besorolással.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

Védelmi ipari program indulhat jövőre az unióban

Kihívást jelent az EU azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján.

Read More »