Letartóztatták a tavalyi mexikói mészárlás egyik gyanúsítottját

Nem sokkal azután, hogy Maurició Funes salvadori elnök Mexikói látogatása során Felipe Calderón elnökkel közösen emlékezett meg a tavalyi tamaulipasi mészárlás áldozatairól, a mexikói hadsereg bejelentette, hogy letartóztatták a Los Zetas kartell egyik tagját, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze lehet a brutális bűncselekményhez – adta hírül a BBC.

Tavaly augusztusban a Los Zetas fegyveresei 72, az Egyesült Államokba tartó, latin-amerikai bevándorlót mészároltak le, akiket a rivális Öböl-kartell (El Cartel Golfo) embereinek véltek. A vérengzés felhívta a figyelmet az északra tartó migránsok kiszolgáltatott helyzetére, és védelmük érdekében közös fellépésre sarkallta Mexikót és El Salvadort.

A most letartóztatott Abraham Barrios Caporal elismerte, hogy a Los Zetas helyi parancsnok-helyettese volt a gyilkosságok idején. Barriost két másik állítólagos Zetas-tag társaságában a déli Coatzacoalcos városban fogták el, miután a hadsereget riasztották, hogy a gyanúsítottak fegyvert fogtak egy férfira.

Barrios főnökét, a gyilkosság színhelyének, San Fernando városának helyi Zetas-vezetőjét, Martin Omar Estrada Lunát idén áprilisban tartóztatták le.

Scheinring Endre

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »