Nemzetiségük vállalására bíztatják a magyarországi szlovákokat

Nemzetiségük vállalására bíztatja a népszámláláson a szlovák kisebbség tagjait a Magyarországi Szlovákok Szövetsége.

„Tiszteli szlovák gyökereit, büszke szlovák őseink évszázadok alatt létrehozott értékeire? Akar még Magyarországon szlovák szót hallani? Akar még örülni a szlovák daloknak, táncainknak? Akarja, hogy templomainkban szlovák imádságok szóljanak? Ha igen, vallja magát szlováknak a népszámláláson” – szólítja fel honlapján a szlovák kisebbség tagjait a szervezet.

A Központi Statisztikai Hivatal október 1-je és 31-e között bonyolítja le a népszámlálást Magyarországon. Idén először a népszámlálás első két hetében elektronikusan is ki lehet tölteni majd az íveket.

Szlovákiában idén májusban került sor a népszámlálásra. A magyar pártok és szervezetek hasonló, a nemzetiség vállalására bíztató kampánya ellen Ján Slota, az SNS elnöke kelt ki élesen.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »