Októberben nyithat Vajdaság brüsszeli irodája

Az Európai Ügyek Alap igazgatóbizottsága azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy Vajdaság brüsszeli irodájának megnyitására október közepén kerüljön sor, amikor megrendezik az európai városok és régiók hetét is Open Days néven. A tartományi parlament közleménye szerint az igazgatóbizottság tagjai megállapították, hogy folyamatban van számos technikai jellegű kérdés rendezése, amelyek az iroda megnyitásának feltételei.

Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke bejelentette, hogy a hivatalos angol nevén Vojvodina European Office megnyitása a tartományi adminisztráció, az intézmények és egyének többéves erőfeszítéseinek eredménye, és az vezérelte, hogy Vajdaság lobbizhasson az érdekeiért az Európai Unió adminisztratív központjában.

Predrag Novikov, az Európai Ügyek Alap igazgatója elmondta, hogy a brüsszeli képviselet megnyitási folyamatának keretében előkészületek folynak, melyek során folyamatosan kapcsolatban vannak a szerbiai külügyminisztériummal, és meggyőződésének adott hangot, hogy a jelenleg még meglévő technikai kérdéseket sikerül rendezni.

Magyar Szó

Friss hírek