Indul az RMDSZ konzultációja

Az RMDSZ Főtitkársága június 27-i ülésén véglegesítette az önkormányzatokért felelős főosztály által kezdeményezett Erdélyi Önkormányzati Konzultációval kapcsolatos teendőket. A Területi Elnökök Konzultatív Tanácsa, illetve az Országos- és Regionális Önkormányzati Tanácsokkal történő egyeztetést követően beindított Konzultáció célja mérleget vonni, számba venni az RMDSZ önkormányzati szintű sikereit, megvalósításait, kudarcait.

“A soron következő önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az RMDSZ sikeres szereplésének elengedhetetlen feltétele az önkormányzati képviselőinkkel kialakított folyamatos és közvetlen kapcsolattartás. Tudjuk mindannyian, a közigazgatás csapatmunka: a hatékony problémamegoldás titka az önkormányzati, parlamenti és kormányzati munka összehangolásában, a helyi közösség, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásában rejlik, illetve abban, hogy az elért eredményeket, megvalósításokat az erdélyi magyar közösség tagjai hangsúlyosabban kapcsolják össze az RMDSZ-szel” – hangsúlyozta Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettese.

Az önkormányzati kérdőívek feldolgozása és kiértékelése a kampányra való felkészülés fontos részét jelentik, ezek elősegítik a még megoldatlan helyi problémák beazonosítását.

A kérdőívben az önkormányzati tisztségviselőknek többek között meg kell jelölniük azokat a helyi megvalósításokat, amelyekben jelentős szerepet játszott a Szövetség frakciója, külön ki kell emelniük a település magyar közösségét érintő eredményeket, de fel kell sorolniuk azokat az elképzeléseket, terveket is, amelyek szerepeltek az RMDSZ választási programjában, de nem sikerült gyakorlatba ültetniük. Az Önkormányzati Konzultáció során a Szövetség azt is szeretné feltérképezni, településekre lebontva, hogy melyek azok a teendők, amelyek megvalósítására reális esély van az elkövetkező egy évben.

A közel 2500 RMDSZ színekben megválasztott megyei és helyi szintű önkormányzati képviselőt megszólító kérdőív kitöltésére, összegyűjtésére a területi/megyei RMDSZ szervezetek segítségével kerül sor.

Kitekintő / Sajtóközlemény

Friss hírek