Kirúgták a Magyarországon orgiázó német biztosítósokat

Egy katasztrofális döntés következményei, avagy miért ne rendezzünk szexpartit alkalmazottaink számára a Gellért fürdőben?

Nagy visszhangot keltett itthon, hogy, mint nemrégiben napvilágra került, 2007-ben egy német biztosító a budapesti Gellért fürdőben rendezett szexpartival jutalmazta legszorgalmasabb ügynökeit.

Amint arról a Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámol, a botrány kirobbanása után a biztosító vezetője az akkori felelősök katasztrofális döntésének nevezte a dolgot, és azt állította, hogy már eltávolították őket a vállalattól. Hamarosan kiderült azonban, hogy ez valójában akkor még nem történt meg: csak a múlt héten váltak meg a kínossá vált magasbeosztású alkalmazottaktól.

A téma pikantériája miatt a biztosító a figyelem középpontjába került, s a menedzserek megtapasztalhatták, hogy a reflektorfény égetni is képes. A biztosítótársaság reklámjáról több paródia is készült, s ezek szabadon letölthető változatai nagy népszerűségnek örvendenek a Youtube-on. A társaság disznóságainak felderítése sokak fantáziáját megmozgatta. Egyesek kiszámolták, hogy minden biztosítottnak legalább egy eurójába került a budapesti kirándulás. A különös díj elnevezésére új név is született: ez a hoszteszeuro.

Paródia a német biztosítós-orgiáról.

De ez még nem minden. A nagyító alatt további részletek váltak láthatóvá. Olyanok, amelyek az apróbetűs részben sem szerepeltek. Például az, hogy a német biztosító ügyfelek tömegétől több pénzt szedett be, mint amennyi a szerződésben állt. Hat éven át, anélkül, hogy ezt bárki észrevette volna. Illetve ők maguk tudtak róla, csak nem szóltak róla senkinek.

Szakértők szerint nem egyedi esetről van szó, a lebukott német biztosító nem rosszabb a többinél, további leleplezések várhatók. 

Hajnal Anett

Friss hírek