Obama szavaival alázza Obamát egyik riválisa

Az Egyesült Államok elnöki posztjáért induló Mitt Romney, republikánus jelölt legújabb kampányvideójában ismét élesen kritizálja Obama gazdaságpolitikáját, mindezt a jelenlegi elnök saját szavaival teszi. A videó Obama egy korábban elhangzott beszédére játszik rá, melyben az elnök a gazdasági recesszióból való kilábalást egy akadályokkal teli úthoz hasonlította és melyben hangsúlyozta, a talpraállás nem lesz zökkenőmentes. Sokan úgy vélik, az elnök ezzel az egyre nagyobb méreteket öltő munkanélküliség problémáira utalt.

Mitt Romney kampányvideója Obama kijelentését használja fel, sikertelen gazdaságpolitikáját okolva amiért 2011 júniusára a munkanélküliség elérte a 9.1%-ot az Egyesült Államokban. A kisfilmben sorra szólalnak fel amerikai állampolgárok, kik Obama elnöksége alatt vesztették el állásukat. Mondanivalójuk megegyezik, munkát akarnak, nem akadályai lenni az országnak.

„A videó azt mutatja meg az amerikaiaknak, hogy a munkanélküliség nem csupán egy statisztikai adat, hanem valóságos, létező probléma” – nyilatkozta Romney kampánymenedzsere, Matt Rhoades. Romney főleg gazdasági téren próbál előnyt szerezni Obamával szemben és az e téren szerzett komoly tapasztalatait ki is hangsúlyozza választási kampányában. A legutóbbi közvélemény kutatások szerint Massachusetts volt kormányzója a legesélyesebb republikánus jelölt, aki ringbe szállhat az elnöki posztért.

Tóth Adrienn Zita

Friss hírek