Elegük lett a tűzoltóknak

Németországban szakszervezetet hoztak létre a tűzoltók. A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolója szerint ezzel valóságos divatot követnek, hiszen már az orvosok, a mozdonyvezetők és a légiirányítók is megtették ugyanezt a lépést.

A német tűzoltóknak elegük van abból, hogy nem csupán tüzekhez vezénylik ki őket, de sokszor politikusok vagy más vezető személyiségek testi épségére kell vigyázniuk. Most szeretnék felemelni a szavukat, bár igazából nem sztrájkolhatnak, mert többségük állami alkalmazott, és fizetésük nem alku tárgya, illetményüket a törvényi szabályozás szerint kapják.

Mivel az újonnan alakult szervezetnek egyelőre kevés tagja van, mosolygásra késztetik a nagy szakszervezetek vezetőit. Pedig nem teljesen eszköztelenek. „Tudják csak meg a választók: előfordul, hogy egy tűzesethez a megszorítások miatt csak egyetlen tűzoltó tud kimenni!” – mondja a szakszervezet vezetője. „Senki sem érezheti magát biztonságban, ha a tűzoltókon spórolnak!”

Hajnal Anett

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »