A héten bejelenti Orbán, mi lesz a magánnyugdíjakkal

A Világgazdaság értesülése szerint a kormányfő a héten bejelentésre készül, ebben részleteket árulhat el a magánnyugdíjpénztári portfóliók állami kézbe került hányadának méretéről és szerkezetéről. A lap továbbá azt is tudni vélte – piaci forrásokra hivatkozva – hogy az állam esetleg a tőzsdén kívül tervezheti értékesíteni a számlákon lévő részvénycsomagot, így közvetlenül intézményi befektetőkhöz kerülhet az értékesítésre szánt pakett.

Azt továbbra sem tudni, hogy mekkora a részvényszegmens, ami az állami felügyelethez került a magánszámlákról, számításaink szerint 300 milliárd forint körül lehet. A Stabilitás Pénztárszövetség legutolsó adatai szerint március végén 3162 milliárd forintnyi vagyon fölött diszponáltak a pénztárak, ezek között 343 milliárd forint volt a részvényvagyon.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »