Nem hatott meg senkit a jegybankelnök nyilatkozata

Többnyire csökkenéssel zárták a napot az ázsiai indexek, úgy látszik már nem hatotta meg a piaci szereplőket Ben Bernanke, a FED elnökének nyilatkozata, miszerint továbbra is szükség van a laza pénzpolitikára a gazdasági fellendülés fokozása érdekében. A rosszabb amerikai makroadatoknak köszönhetően feltehetően még jövőre is szükség lehet a nulla százalék körüli alapkamatra és a pénzpumpa fenntartására.

A negatív hangulatot fokozta, hogy Kína hosszabb távon 3-5% körüli inflációt vár, ami a szigorú kínai monetáris politika szükségességét jelenti, amely igencsak kereslet visszafogó hatású.

 A nyersanyagpiacon is az eladók kerültek többségbe, az arany, az ezüst, a réz és az olaj is mínuszban tartózkodott a hajnali órákban. Az olaj szempontjából érdekes lehet a mai OPEC találkozó, megrázó bejelentés azonban nem várható.

 A devizapiacokon nagyobb volatilitás mellett esni kezdett az USDJPY, ami az globális növekedéssel kapcsolatos aggodalmakkal magyarázható. A forint ismét a 263-as támasz szint felett lebeg, amely érték már többször is megfogta az EURHUF lejtmenetét.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »