Az IMF-nek nincs baja a Mol-üzlettel

Irina Ivascsenko, az IMF Magyarországi kirendeltje szerint az IMF hitel nem a Szurgutnyeftyegas 21.2%-os MOL részvénycsomagjának kivásárlására szolgál, így feltehetően más forrásból kell előteremteni a tranzakcióhoz szükséges összeget. „Az IMF 2008-as programjának a célja a magyar költségvetés kiegyensúlyozása, így nem vethető fel közvetlen kapcsolat az IMF hitel és a MOL felvásárlása között”.

A kormány még kedden jelentette be szándékát, miszerint IMF pénzből visszavásárolnák a Szurgut pakettjét. A tranzakció megközelítőleg 1.88 milliárd eurót tesz ki.

Vélhetően elcsitulnak a kedélyek, miután kedden még azt jelezte az IMF (szintén Irina Ivascsenko), hogy nem kifogásolja a MOL részvénycsomag IMF pénzből történő finanszírozását, egyelőre inkább politikai csatározásoknak lehetünk a szemtanúi.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »