Zwack: édes osztalék, keserű eredmények

A várakozásunknál harmatosabb lett a Zwack számára a január-március időszak, hiszen a Húsvét hatása szinte egy az egyben az április hónapot támogatta. Ennek megfelelően a jelentős árbevétel- és profitcsökkenés tekintetében a bázisidőszaki tendenciák nem relevánsak.

A bruttó fedezeti hányad mindezek ellenére 55% volt az időszakban, amely a termékpaletta valamelyest kedvező összetételét tükrözte. A költségkontroll továbbra is jelentős tételnek számított, ám nem tudta érdemben kompenzálni az árbevétel 22%-os visszaesését az időszakban.

A társaság 850 forintos osztalékjavaslatot tett, amely meghaladja a 700-800 forintos becslésünket. Ez egyébként 111%-os kifizetési rátát jelent, aggodalomra azonban semmi ok, hiszen az egy részvényre eső szabad készpénztermelés (FCF) meghaladta az 1.000 forintot az időszakban.

Bár egyes befektetők szomorúan fogadhatják az elmúlt negyedév számait, a remek osztalékfizetés és a várhatóan csinos folyó negyedéves számok azért csillapíthatja a befektetők szomjúságát a részvénnyel kapcsolatban.

Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »