Már el is tűnt az ötnyelvű tábla Kolozsváron

Ötnyelvű, többek között magyarul is üdvözlő táblákat helyeztek el Kolozsvár több bejáratánál. Egyiket mára el is lopták – írja a Manna.ro.

Péntek este helyezték el az RMDSZ Kolozs megyei önkormányzati képviselői Erdőfeleknél, Szászfenesnél és Kisbácsnál a „Bine aţi venit în Cluj!, Üdvözöljük Kolozsváron!, Wilkommen in Klausenburg!, Welcome to Cluj-Napoca!, Bienvenue a Cluj-Napoca!” feliratú táblákat.

A Gheorghe Funar egykori kolozsvári polgármester által elhelyezett régi táblákon kínaiul is olvasható volt az üdvözlet, magyarul azonban nem. A mostani kezdeményezés egy valódi multikulturalitást szeretett volna jelezni.

A Kisbács felőli táblát azonban vasárnap virradóra ellopták. László Attila kolozsvári alpolgármester a Szabadság napilapnak elmondta, hogy utána fognak járni, mi történt.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »