Akár szabadságra is mehetne a jegybank

James Bullard, a St. Louis-i FED tagbank elnöke szerint nyugodtan tarthat nyári szünetet az amerikai jegybank a mostani kötvényvásárlási program (QE2) június végi zárását követően, majd az időszak adatainak kiértékelését követően érdemes továbbgondolni a laza monetáris politikai fenntartását.

Bullard egyébként idén nem részese a FED monetáris tanácsánának, ám nézetei alapján köztes játékosnak tartja őt a piac. Vagyis véleménye nem feltétlenül releváns a folytatást illetően, ám biztos, hogy a következő hetekben sokkal intenzívebbé válik a kommunikáció a FED jegybankárai részéről, hiszen már csak egy FED-ülés lesz júniusban a QE2 vége előtt.

A mi meglátásunk szerint nem piros/fekete-játékról van szó, korántsem lehet tehát hátradőlni a biztos folytatásban. Ahogy korábban is jeleztük, alapforgatókönyvünk szerint egy kisebb volumenű eszközvásárlási programmal szolgál majd a FED a nyár folyamán, amely adott esetben elbizonytalaníthatja a befektetőket a tőzsdei felívelés zökkenőmentességét illetően.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »