Basternák László feltételezett gyilkosa júniusban áll bíróság elé

K. István ellen gyilkosság, illegális fegyvertartás és fegyverkereskedelem alapos gyanúja miatt emelt vádat az illetékes speciális ügyész, a tárgyalást pedig a bazini Specializált Büntetőbíróságon folytatják majd le.

Basternákot 2010 júniusában gyilkolták meg ógyallai háza előtt. A tettes főbe lőtte, majd autóval próbált elmenekülni. A képviselő fogadott fia többször rálőtt az elkövetőre, eltalálta autóját és a könyökén megsebesítette. A gyilkos ezután kiszállt az autóból, és sikerült elmenekülnie. A rendőrség eztán széles körű nyomozást indított, és napokon belül Bősön letartóztatta K. Istvánt, akire, ha tette beigazolódik, 25 évi vagy akár életfogytiglani börtön vár.

Paraméter.sk

Friss hírek

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

Read More »

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »