A Microsofté lehet a Skype

Előrehaladott tárgyalások zajlanak a Microsoft és a Skype között az utóbbi felvásárlásáról, bár részleteket egyenlőre nem közölt a két társaság, bejelentésre akár már ma sor kerülhet.

A Wall Street Journal értesülése szerint 8.5 milliárd dollárt fizethet a Microsoft az internetes szolgáltatóért, ami utóbbi éves EBIDTA-jának 13 szorosa.

A Skype tavaly jelezte, hogy tőzsdére vonul, és a Nasdaqon be is adta a bejegyzési kérelmét, azóta folyamatosak a spekulációk egy esetleges felvásárlásról, eddig a Google-t és a Facebook-ot is szóbahozták. Egyébként a Skype tulajdonosai között olyan pénzügyi befektető társaságok találhatók, akik pár éve az eBaytől vásárolták meg a céget, miután a felvásárlás nem hozta a hozzáfűzött reményeket.

Ha a Microsoft szerezné meg a Skypeot akkor az utóbbi évek egyik legfontosabb felvásárlását zárhatná a szoftverfejlesztő cég, amely valószínűleg az internet-kommunikációs piacon igyekszik erősíteni pozícióit, hogy így kevésbé a Windows eladásoktól függjön a bevétele. A 8 milliárd dollár körüli tranzakció egyébként valószínűtlen, hogy megakadna a Microsoft torkán, lévén annak több mint 50 milliárd dollárnyi készpénzvagyona volt március végén. A Skype tavaly egyébként 860 millió dolláros árbevételt ért el, 7 millió dolláros veszteséggel.

Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »