El akarják rejteni a Lenin-szobrot a pátriárka elől

Harkivban példa nélkül álló szervezeti intézkedéseket hoznak Kirill moszkvai pátriárka utazása kapcsán. A Glavnoe.ua értesülése szerint többek között felmerült a Lenin-szobor letakarásának ötlete.

Május 8-án Kirill Európa egyik legnagyobb terén – a Szabadság téren fog prédikációt tartani. A téren már hozzá is kezdtek a színpad felállításához.

A szervezés során vita merült fel azzal kapcsolatban, hogy hol állítsák fel a színpadot. A pravoszláv kánon szerint ugyanis az ambónnak (felolvasó emelvény), amelyről a prédikálás folyik, a templom keleti részében kell állnia.

„Ha a Szabadság-teret egy templomnak képzeljük el, akkor a pátriárka  nem csak a híveknek, hanem a Lenin-szobornak is prédikálni fog, mivel a szobor a tér nyugati részén áll”- jegyzi meg a kiadvány.

A szervezők úgy döntöttek, felrúgják az egyházi hagyományokat – már hozzá is kezdtek a színpad lebontásához. Egyelőre még kérdés, hogy hogyan „rejtsék el” a szobrot. Nagy valószínűség szerint valamivel le fogják takarni.

Kárpátinfo

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »