Gyorshír: mégsem mutatják meg Oszama holttestét

Mégsem mutatják be Oszama bin Laden holttestéről készült fotót – erről egy amerikai kormányzati tisztviselő számolt be a CNN-nek. A Fehér Ház egyelőre nem erősítette meg a hírt. Az állítólag sokkoló fotó nyilvános bemutatásától már sokan óva intették Obama elnököt, mondván, nem tudni, milyen biztonsági kockázatokat rejt, ha “elengedik” a képet.

A 10 éve keresett terroristavezért fejbe lőtték egy amerikai rajtaütés során. Az akciót a hírek szerint egy kis létszámú kommandós alakulat hajtotta végre 40 perc alatt. A támadásra pakisztáni idő szerint a hétfő hajnali órákban került sor. Obama amerikai idő szerint vasárnap délután négy órakor tudta meg, hogy a támadás sikerrel járt.

Kitekintő

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply