Az iskolai bizonyítványait követelik Obamától

Obama elnök csapnivalóan rossz diák volt, aki tisztességes úton soha nem vitte volna a Harvard Egyetemig – állítja a New York-i milliárdos, Donald Trump. A származási vita nyugvópontra jutásával új vesszőparipára akadt az ellenzék.

Az iskolai bizonyítványainak bemutatását követeli Obama elnöktől a prominens New York-i üzletember, Donald Trump. A 2012-es választások egyik esélyes republikánus jelöltjeként is számon tartott milliárdos az Associated Pressnek (AP) adott interjúban állította azt, hogy Obama csapnivaló diák volt, aki az eredményei alapján sehogy sem juthatott volna az Egyesült Államok 8 legkiválóbb felsőoktatási intézményét tömörítő Borostyán Liga hallgatói közé.

Azt hallottam, hogy borzasztó tanuló volt, egyszerűen borzasztó. Ugyan hogy jut egy rossz tanuló először a Columbiára, majd egészen a Harvardig? (…) Ezen gondolkodom, ennek bizonyosan utána fogok nézni. Mutassa csak meg a tanulmányi eredményeit!” – nyilatkozta Trump az AP-nek.

Trump egyelőre semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá állításának hitelességét, ám a beszélgetés alatt több ízben hangoztatta, hogy ugyanúgy joga van tudni az amerikai elnök tanulmányi eredményeiről, mint a származásáról: „Egyszerűen semmit nem tudunk erről az alakról. Rengeteg megválaszolatlan kérdésünk van az elnökünkkel kapcsolatban” – idézi Trumpot az AP. Obama elnök a 2008-as kampány alatt valóban nem tette közzé a bizonyítványinak hiteles másolatát.

Noha Trump állításait a kormány eddig nem méltatta hivatalos reakcióra, a Fehér Háznak alighanem elege lehet már az üzletember évek óta tartó és egyre inkább elfajuló dokumentumvadászatából, mivel a minap teljes terjedelmében is közzétették az elnök Hawaii-i születését igazoló hivatalos dokumentációkat, amiért Trump 2008 óta toporzékolt.

A Fehér Ház hivatalos weboldalán található adatok és egykori egyetemi nyilvántartások szerint Obama 1983-ban végzett a Columbia Egyetem, ahol politikatudományt hallgatott. Néhány évvel később a Harvard Egyetem jogi karára is felvételt nyert, ahol 1991-ben magna cum laude minősítéssel végzett.

Tatai Gábor

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »