Kaliňák a kormánypártok ellen fordult

Robert Kaliňák, az ellenzéki Smer-SD alenöke kételkedik abban, hogy titkosnak minősíthető a főügyészválasztás, ha a szavazásban résztvevő képviselők nem szavaznak és kiviszik szavazólapjaikat a a szavazóhelységből.

Radoslav Procházka, a KDH képviselője azonban azt húzta alá a szlovák közrádió szombati vitaműsorában, a főügyészválasztás titkosságáért senki más, csakis Richard Sulík a szlovák parlament elnöke felel. Egyszersmind hozzátette, szerinte négyféle legitim szavazási módszer közül választhatnak a képviselők. Igennel vagy nemmel szavazhatnak a jelöltekre, tartózkodhatnak, de akár ahhoz is joguk van, hogy nem vesznek részt a szavazásban.

Az alkotmánybíróság illetékes szenátusa április 19-én született állásfoglalása elismeri, hogy a legutóbbi sikertelen főügyészválasztás során sérültek az egyik jelölt, nevezetesen az alkotmányossági panaszt benyújtó korábbi főügyész, Dobroslav Trnka jogai, ezért meg kell ismételni a szavazást.

Paraméter.sk

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »