Napi 62 méter autópálya épült az elmúlt években

Harmincöt évig kellene a hatalmon maradnia a Boc-kormánynak ahhoz, hogy az eddigi ütemet tartva megvalósítsa a mandátuma kezdetén beharangozott beruházásokat – derül ki a Gândul internetes portál újságírói által végzett számításokból.

Mint rámutatnak, amióta a demokrata-liberális többségű kabinet hatalmon van, összesen 53 kilométer autópályát sikerült átvenniük, s 630 kilométer országutat javítottak meg. Erre az országos út- és autópálya-építő szakhatóság közlése szerint 3,4 milliárd euró állt a rendelkezésükre 2009–2010-ben.

A portál számításai szerint Emil Boc miniszterelnöksége alatt napi 62 méter autópálya épült. Ebben az ütemben azonban – hívják fel a figyelmet – további mintegy 35 évig kellene hatalmon maradnia, hogy teljesítenie tudja az ezer kilométer autópályáról szóló kampányígéretét. A Gândul szerint ugyanakkor az idei év folyamán egyetlen kilométernyi sztrádaszakaszt sem fognak már átadni. A portál eközben arról értesült, hogy a romániai közutak több mint fele meghaladta az átadáskor meghatározott élettartamát. A tavalyi év végén összesen 82 386 kilométer közút volt az országban, ennek 20,1 százaléka volt országút, 42,8 százaléka megyei rangú út, 37,1 százaléka községi út.

A vasúti közlekedés terén sincsenek túl fényes megvalósításai a portál szerint a Boc-kabinetnek. Információik szerint ezen a téren az egyik legfontosabb előrelépés az volt, hogy villamosítottak 18 kilométer vasutat. De – emlékeztet a cikk szerzője – a közeljövőben ezer kilométer vasúti szárnyvonalat készülnek bezárni, s további 4 ezer kilométert adnak ki magáncégeknek haszonbérbe, hogy így próbálják csökkenteni az állami vasúttársaság által felhalmozott adósságokat és ésszerűbbé tegyék a vasúti közlekedést.

Krónika

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »