A kanadai választások legfurcsább jelöltje

A saját fia meggyilkolásával vádolt, majd felmentett David Carmichael független jelöltként indul a május 2-án esedékes kanadai parlamenti választásokon.

Az Ontario tartománybeli férfi 2004-ben fojtotta meg 11 éves epilepsziás fiát egy antidepresszans, a Paxil (paroxetrin) nevű gyógyszer hatása alatt.  A bíróság felmentette emberölés vádja alól, mivel nem minősült beszámíthatónak a gyilkosság idején.  Carmichael később pszichiátriai kezelésben részesült és egy évvel az incidens után a Paxilt szedő betegek több súlyos mellékhatásról is beszámoltak. Például óva intették a használattól a fiatalokat, mivel jelentősen megnövekedett az öngyilkossági hajlam a kezeltek körében.

A független politikus, bár tisztában van azzal, hogy nincs esélye a választási kerületében induló konzervatív Tony Clement,  jelenlegi ipari miniszter ellen, azt reméli, hogy a választóknak ezen a módon sikerül majd felhívnia a figyelmét egyes gyógyszerek túl széles körű alkalmazásának veszélyeire és a Health Canada hivatalos egészségügyi szervezet hibás működésére. Érvelése szerint független testületeket kellene felállítani a gyógyszerek ellenőrzésére, mivel jelenleg a gyógyszergyártó cégek túl nagy befolyást gyakorolnak az egészségügyre.

Az említett gyógyszer szedését 2011-ben csak orvosi felügyelet mellett ajánlja a gyártó, ám az interneten könnyen és vény nélkül is beszerezhető a termék.

Kummer Lívia

Friss hírek