Bugár teret nyit a polgári konzervatívoknak

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a jövő héten megállapodást ír alá frakciója négy OKS-es képviselőjével, hogy amennyiben egyes kérdésekben különvéleményt fogalmaznak meg, ők is részt vehessenek a koalíciós tanács ülésein.

A javaslatot a Most-Híd ma nyújtotta át az OKS-nek, s az egész megbízatási időszakra vonatkozna. Bugár szerint a szerződéshez további javaslatokat fűzhet a Peter Zajac vezette képviselőcsoport. A megállapodás szerint a Most-Híd küldöttségének negyedik tagja az OKS soraiból kerülne ki a koalíciós tanácskozásokon. Ezzel a lépéssel stabilizálni kívánják a Most-Híd frakciót. Zajacék rendszeresen találkozhatnának a Most-Híd miniszteri klubjával is, és haladék nélkül tájékoztatást kapnának a koalíciós egyeztetések tervezett témáiról. Szükség esetén a koalíciós tanács előtt a két párt vezetése is egyeztetni fog.

Iveta Radičová kormányfő üdvözli a megállapodást, mert az a koalíció munkáját fogja javítani, Peter Zajac pedig úgy nyilatkozott, örülnének, ha egy állandó képviselőjük lehetne a koalíciós tanácsban.

Felvidék.ma

Friss hírek