Bugár teret nyit a polgári konzervatívoknak

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a jövő héten megállapodást ír alá frakciója négy OKS-es képviselőjével, hogy amennyiben egyes kérdésekben különvéleményt fogalmaznak meg, ők is részt vehessenek a koalíciós tanács ülésein.

A javaslatot a Most-Híd ma nyújtotta át az OKS-nek, s az egész megbízatási időszakra vonatkozna. Bugár szerint a szerződéshez további javaslatokat fűzhet a Peter Zajac vezette képviselőcsoport. A megállapodás szerint a Most-Híd küldöttségének negyedik tagja az OKS soraiból kerülne ki a koalíciós tanácskozásokon. Ezzel a lépéssel stabilizálni kívánják a Most-Híd frakciót. Zajacék rendszeresen találkozhatnának a Most-Híd miniszteri klubjával is, és haladék nélkül tájékoztatást kapnának a koalíciós egyeztetések tervezett témáiról. Szükség esetén a koalíciós tanács előtt a két párt vezetése is egyeztetni fog.

Iveta Radičová kormányfő üdvözli a megállapodást, mert az a koalíció munkáját fogja javítani, Peter Zajac pedig úgy nyilatkozott, örülnének, ha egy állandó képviselőjük lehetne a koalíciós tanácsban.

Felvidék.ma

Friss hírek

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

Read More »

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »