Kiborította a papokat a melegbarát plakát

A melegek diszkriminációja ellen kampányoló óriásplakát jelent meg a romániai Iaşi belvárosában. A helyi püspökség közleményben reagált – írja a manna.ro.

Az ortodox egyház képviselői szerint “sajnálatos, hogy közterületen ilyen hirdetés jelenik meg”, és úgy vélik, hogy ez “sajnálatos provokáció a keresztények ellen, különösen a szent húsvéti ünnepek idején”.

Az Én vagyok! Te? elnevezésű, több európai ország és szervezet által létrehozott program keretében több városban jelentek meg hasonló plakátok.

A iaşi-i plakáton egy újszülött látható, csuklóján “homoszexuális” feliratú cimkével. Mellette a felirat így szól: A szexuális irányultság / nem választás kérdése / nem betegség.

A püspökség fenntartja, hogy a “homoszexualitás nem születés által meghatározott irányultság”, és hangsúlyozza, hogy “a Szentírás nyíltan és feltételek nélkül elítél minden szexuálisan deviáns viselkedést”.

Arra bíztatják a homoszexuális kisebbséget, hogy bánják meg bűneiket, és térjenek a “helyes” útra.

manna.ro

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »